Podziel się wrażeniami!
Porządki
Zaiste fajna miejscówka i do tego jak ładnie wykorzystana
Dwa strzały z A200 IR.
Pierwsze wnioski. Rejestracja obrazu w podczerwieni odbywa się nieco inaczej. Pierwsze i co najważniejsze. Śmiało można w A200 używać ISO 1600 np w knajpie przy nikłym oświetleniu. Podczerwień zarejestruje bezproblemowo obraz a dodatkowo szum ma przyjemny charakter oraz jest zdecydowanie mniejszy.
Mimo tego, że A200 nie wykazuje z żadnymi obiektywami wady FF/BF ostre zdjęcie w podczerwieni to jednak jest problem. Przydaje się ręczne ostrzenie i koniecznie należy przy tym delikatnie w prawo i w lewo przesunąć pierścieniem wykonując ekspozycję. Tutaj muszę zdecydowanie wyczuć "nowe" body.
Kolor na zdjęciach należy zmieniać jedynie poprzez temperaturę barwową. Zieleń ustawione mam cały czas na G9
Vario-Sonnar (16-35/2.8) wydaje się lepiej przenosić obraz niż "większy" imiennik - tak mi się wydaje po kilku dniach używania...
swietne
...nastroj dekandentyzmu...
167 to jest to
coraz bardziej mnie kusi by kupić jakieś stare body (d5d) i przerobić
Wygląda to naprawdę ciekawie. Zupełnie inny klimat mają takie zdjęcia
Nie no rewelacja, szczerze powiedziawszy jakoś sceptycznie byłem nastawiony do zdjęć IR ale po tym co pokazałeś to co raz bardziej się przekonuję
167 jest bardzo fajne
Nawet nie wiedziałem, że można taki ciekawy efekt uzyskać
Podziękowania dla Jacka (SFT), od którego udało mi się wydębić redukcję bagnetu E (NEX) na A (ALFA)
A ja wrócę do 165/ Młynówka, bo nie miałem okazji wcześniej tu zajrzeć. Rewelka