anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KD55XE8599 brak dźwięku w aplikacjach, z konsoli xbox na amplituner

profile.country.PL.title
Tomi790
Użytkownik

KD55XE8599 brak dźwięku w aplikacjach, z konsoli xbox na amplituner

Witajcie,

Jakiś czas temu pisałem, że TV nagle przestał odtwarzać dźwięk z aplikacji (netflix, amazon) a teraz i konsoli xbox poprzez amplituner Yamaha RX-V779. Otóż wszystko chodziło bez problemu do końca listopada. Od grudnia niestety przełączając TV na aplikację np. Amazon prime (czy konsolę xbox) - TV zmienia źródło na ampli z HDMI na Audio i niestety obraz jest a nie ma dźwięku na głośniki kina domowego. 

Dzwoniłem do sony i sugerowali żeby wymienić kabel hdmi - ale niestety nie pomogło nic. Ustawianie różnych kombinacji w opcjach dźwięku TV też nic nie pomogło.

I jeszcze w listopadzie włączając TV odpalał z automatu ampli, teraz tylko wyłączając TV automatycznie wyłącza ampli (to się nie zmieniło).

Ze wszystkich innych źródeł (z kompa, z inego dvd na którym mam apki - wszystko chodzi bez problemu)

Ktoś może coś podpowiedzieć bo brakuje mi pomysłów, choć obstawiam problem z TV?

3 ODPOW. 3
profile.country.PL.title
Jacek_M250
Znawca

Sprawdź zegarek. Może masz wyłączona synchronizację czasu z netu. Dziwne rzeczy wtedy sie mogą dziać

profile.country.PL.title
Tomi790
Użytkownik

Zmieniałem ustawienia z datą i godziną na ustawienia z seci albo z transmisji i żadnych zmian. 

Dalej TV podaje sygnał i amplituner przestawia źródło z HDMI na Audio i obraz jest a dźwięku brak 

profile.country.PL.title
Tomi790
Użytkownik

Niestety pomimo różnych prób zmiany daty systemowej, przywróceniu ustawień fabrycznych problem nadal jest.

Pomoc ze strony wsparcia technicznego Sony sprowadza się teraz do odesłania do serwisu, ktory weźmie tv na 2-3 tyg, pobierze hajs za diagnozę 160 zeta i nie ma gwarancji, że coś ustali. 

Jakby ktoś miał jakiś pomysł na rozwiązanie to chętnie skorzystam, bo ten tv Sony już mnie powoli doprowadza do szału. Od początku coś. A problem z dźwiękiem ten sam, już był w 2023 roku i tak samo jak się znikąd pojawił tak samo dziwnym trafem sam nie wiadomo kiedy zniknął (po ponad roku).

Także wg mnie jest to ewidentny problem z softem tylko Sony chyba sobie z nim nie radzi. 

I zapomnijcie, że serwis zewnętrzny Wam coś pomoże bez opłacenia hajsu - jeśli TV jest bez gwarancji.