- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Sony 55W829B - brud za matrycą ?
Witam,
Zakupiłem własnie nowy TV Sony 55W829B, jednak po prześwietelniu powierzchni matrycy doszukałem sie miejsca w którym wygląad to na jakies wewentrze zabrudzenie powierzchni matrycy na moje oko.
Prosiłbym Was o poradę czy robić wymianę czy zostawić, bo w sumie nie jest to jakoś widoczne mocno, jednak sam fakt czegoś takiego na matrycy mocno mnie męczy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
Ja osobiście bym wynienił gdyż jakbym wiedział, że tak coś mam to za każdym podczas oglądania filmu szukałbym wzorkiem gdzie to jest i czy przeszkadza to w oglądaniu, zamiast skupić się na filmie
Decyzja oczywiście należy do Ciebie.
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dzięki za opodiwedz, tylko ze to jest nie do zauwazenia z odległośic powiedzmy juz 1metra i więcej takze siedząc ponad 2 metry od ekranu nie ma szans tego dostrzec. A trochę obawiam sie wymiany zeby nei trafic na jakas jeszcze gorszą sztukę pod tym względem albo jeszcze zachmurzoną, ta akurat jest wybitnie równa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
Masz rację co do zachmurzonych matryc - trudno trafić idealną. Zawsze możesz poprosić serwis aby przywieźli Ci drugi TV jak tamten będzie gorszy to poprostu zostawisz ten co masz.
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ale tu chodzi o wymianę w sklepie, wymienie ten na inny tak dostanę powiedzmy gorszy i co wtedy ? po za tym jaką mam gwarancje ze serwis przywiezie mi fabrycznie nowy telewizor a nie jakis poserwisowy komibnowany itd?
Ten obecny ma to minimalne zabrudzenie pod jednym z pikseli jednak zero cloudingu idealnie równo podswietlona matryca i dlatego mam ten dylemat z ewentulaną wymianą czy oby na pewno warto.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
Wszystko zależy czy w sklepie dadzą Ci nowy do sprawdzenai przed wymianą.
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Zapomniałem dopisać w sklepie internetowym