- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Świergotamy?
Witam, nazywam się Krzysztof i od kilku godzin nie świergotałem.
FF. 14mm. 35mm. 50mm. 85mm. 135mm. 500mm. 70-210
thank god i'm a photographer
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ostatnio usłyszałem coś innego (z góry)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Jeżeli góra ma problemy to proponuję by kliknąć w pierwszą stronę tego wątku.
Pozornie to jakieś bzdury.
A tytuł wątku wymyślony przez zdziecinniałych pstrykaczy fotek.
Wszystko to pozory, bo ten wątek, czytany od strony nr 1 do momentu znudzenia, to śpiew tęskny za atmosferą kawiarni, spotkania z ludźmi którzy rozmawiają o SONY per saldo.
A czego mi brakuje w tym nowym?
To forum jest głuche i ślepe. Tak to najlepiej scharakteryzować.
Aby się porozumieć, wypowiadam jakąś kwestię, ta umieszczana jest w dziale, którego ona dotyczy.
Specjalista, który zna się na kwestii widzi wątek i odpowiada na niego. Tak jest gdy widzisz i „słyszysz”.
A tu jak widać pojawiający się nowy wątek?
Tylko i wyłącznie na stosie czasowym w działach. A może się mylę? No to poprawcie mni.
Interesują mnie różne tematy związane z fotografią. Chciałbym podglądy „stosu czasowego” pojawiających się wątków w dziale aparaty SONY.
I zaświergotam sobie i o podczerwieni podyskutuję, utnę sobie pogawędkę o A7 mojej nowej odwzajemnionej miłości.
Tak kochane SONY, potrzebne jest uczucie, potrzebne jest miejsce gdzie se popitolimy, ale na litość musimy to widzieć, a nie snuć się po całym forum by znaleźć jakiegoś desperata jak my co też snuje się i nie wie co ze sobą zrobić.
Myślę, że reszta "wad" jest do pominięcia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
No i mam rację? Forum jest głuche i ślepe....
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
dlaczego?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dlaczego to powyżej,
widzą tylko moderatorzy bo przecesują działy...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Po pierwsze: nie jestem moderatorem
Po drugie: spójrz na licznik. Nie ma, aż tylu moderatorów, ekspertów, menedżerów forum
Lenistwo, brak czasu, wstydliwość? Któż to wie co jest problemem by cokolwiek napisać...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Żeby było jasne, dialog z Wami chłopaki jest czystą przyjemnością. Pozostaje postulat, który wcześniej wyłuszczyłem, tego chyba najbardziej brakuje tym co lubią coś skrobnąć i mają coś do powiedzenia...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
jalu63 napisali:
A czego mi brakuje w tym nowym?
(...)
Chciałbym podglądy „stosu czasowego” pojawiających się wątków w dziale aparaty SONY.
Jalu chciałbym Ci w tej sprawie pomóc, ale niestety nie bardzo rozumiem tego problemu. Gdybyś mógł jeszcze raz, ale innymi słowami, albo chociaż zrobić zrzut ekranu i opisać problem to będę wdzięczny.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Chodzi o tak zwane: najnowsze posty...
Jak napisałeś, że nie rozumiesz to zacząłem szukać i znalazłem na końcu strony: Forum i społeczności...
Ta zakładka powinna być widoczna jako jedna z pierwszych i już stanie się jasność.
Co pierwsze interesuje usera ze stażem?
najnowsze posty
Co interesuje nowicjusza, który czegoś szuka?
szukaj
Te dwie rzeczy powinny być jako pierwsze, a tu trzeba przewinąć całą stronę by znaleźć:
najnowsze posty...
Szukaj jest dobrze, najnowsze posty za daleko...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
To ja jeszcze mogę dodać:
Widok drzewa wszystkich postów napisanych nie jest potrzebny. Lepiej gdyby wyświetlały się tylko poszczególne tematy; możliwość szybkiego przejścia do pierwszego nieprzeczytanego wątku w danym temacie; możliwość zapamiętania, z którego działu wątki mają się otwierać po wejściu na stronę forum (ja nie chcę przeglądać tematów o telewizorach, tabletach i telefonach); sprawa logowania - wiem, że się to nie zmieni ale daję znać, że jest to upierdliwe, że muszę się często logować; jakiś odnośnik aby wrócić do listy tematów (teraz nie wiem nawet jak wrócić do listy postów, muszę przechodzić drogę Forum użytkowników -przewijanie prawie całej strony - pokaż więcej postów - wyszukiwanie postu w interesującym temacie czyli znowu przewijanie strony a często wiąze się z kliknięciem w kolejną stronę).
To na razie tyle niedogodności dla mnie. Podejrzewam, że w trakcie bytności na forum może do czegoś się przyzwyczaję, może poznam jakieś "ułatwiacze" a może wyjdą kolejne niedogodności.